donderdag 13 september 2012

Wassen, weken, verven

Zo staat weer een gedeelte van een vacht in een soppie, ander gedeelte in de beits. En de eerste pannen worden nu aan de kook gebracht. En daarna eindelijk het leuke werk, dan mag er eindelijk geverft mag worden. En dan maar weer aangenaam verrast worden (hoop ik).  
Dusssss nog ff geduld voor de nieuwe kleurtjes.

En gelukkig ook de sjaals/stola/omslagdoek zijn bijna klaar op nog wat draadjes en knoopjes afwerking na. Tja ik ben gek op spinnen/breien enz maar afwerken pffff meestal pas als er stapel ligt of leverdatum is aangebroken.
(Al wil mezelf op de thee uitnodigen bij ma en stapel meenemen ook wel  werken voor wat hulp.)

Spin verf forum

Een tijd geleden had ik mij aangemeld bij een forum voor mensen die zelf hun wol verven en spinnen. Alleen zo jammer dat ik wilde kijken en het opeens niet meer bestaat. Ik vond het een fijn forum voor overleg/vragen op spin en verfgebied. Zou het nog terug komen???

Uitgeleent???

Ken je dat, heb je een tijdschrift gekocht voor dat ene mooie patroon. Alleen ff op de stapel gelegd van voor later, als je de juiste wol ervoor heb of andere projecte afzijn. En dan ben je zover om met dat patroon te beginne is dat tijdschrift verdwenen (en natuurlijk niet meer te koop). Denk dat ik uitgeleend heb maar aan wie?????????
Dus wie heeft het patroon en wil die mij even doorsturen???
Het stond in een patricia voorjaar? het gaat om een sjaal waarvoor je vierkantjes moest breien van verschillende kleuren/nuance en je dan inelkaar moest zetten (vierkantjes kregen dan soort ruitvorm). Waardoor de sjaal rond ging lopen (stola). Alvast bedankt.