wolverven

Kleurtjes

De eerste keer dat ik mijn zelf gesponnenwol had geverft, zo mooi die witte wol naar een mooi kleurtje te zien gaan. De eerste wol die ik verfde, had ik geverft met dylon, gekocht bij kruidvat, Ik dacht oh, dan heb ik allemaal verschillende kleurtjes maar het eindresultaat viel me erg tegen. De volgende keer dat ik ging verven, verfde ik met de verf van mijn buuf ,die al jaren geleden verfpoeder had gekocht in engeland (kiloverpakkingen). De kleuren mengde ik zelf, doordat ze alleen de kleuren rood geel en blauw had. Maar ja gezond is die verf niet. Na een tijdje op deze manier geverft te hebben, maar eens op onderzoek uit gegaan naar wat er nog meer voor mogelijkheden zijn.

De volgende keer dat ik ging verven, voelde ik mij een tovenaar, zo mooi al die kleurtjes en effecte. Regenboogwol, 1 kleur met nuanceverschillen teveel om op te noemen wat de mogelijkheden zijn. Voedingsmiddelenkleurstof en kool-aid nou daar ging een wereld open.

Maar ja al is verven uit de natuur ook heel mooi met al die kleurschakeringen en nuance verschillen, alleen best wel veel werk (tijd).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten