dinsdag 15 januari 2013

Sokkenwol

Ik wil zelf sokken wol gaan spinnen en verven maar ja welke vacht? Ik lees en hoor zoveel verschillende meningen dus.. wie heeft ervaring met sokkenwol van swifter, heideschaap of alpaca?
Want ik zou het zonde van al het werk vinden als je 1 keer aan heb en ze zijn al versleten. Ik wil ze wel puur wol houden, dusss laat het even weten.
Bedankt alvast

4 opmerkingen:

 1. Ik zou voor de voeten van je nog te maken sokken toch echt een andere draad meebreien.Wol slijt erg snel en dat is pas zonde van je werk!(Alpaca slijt nog sneller dan wol)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ging meer om de ervaringen van anderen na een paar keer dragen en of ze nog speciale behandeling geven. Ik had oa gelezen streng van heet water meteen even in koud water laten schrikken zodat draad steviger werd, en ergens anders werd weer aangeraden om voor sokken wol wol van clun forest tenemen maar ergens uitgebreide ervaring na een paar keer dragen heb ik nergens gevonden. Jij zegt anderdraadje meebreien? welk draadje neem je er dan voor(matriaal) en welke vacht? Wil kijken of ik meerdere ideeen misschien kan bundelen tot info blog ofzo omdat er zo weinig over de ervaringen beschreven is na een tijdje dragen.

   Verwijderen
 2. De sokken die ik van 100 % schapenwol heb gebreit zijn snel met gaten,vooral de hielen zijn snel stuk.
  Afgelopen jaar heb ik 3 paar sokken gebreit en daar mohair in verwerkt,gewoon meegesponnen,en er zit nog geen gat in!Ze worden de hele winter door mijn man gedragen die ze alleen in huis draagt.
  Ik gebruik 75 % wol en 25 % mahair.Dat is een fijne combinatie vind ik.
  De sokken zijn door de Mohair,geitenhaar,echt sterk en toch lekker zacht.
  Als je moeite hebt om aan ruwe mohair te komen heb ik nog wel een beetje voor je.
  hartelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt Maryjan heb de spin groep gemaild voor wat meer info dus wie weet komen we elkaar daar tegen gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen