zondag 5 augustus 2012

nieuwe wollies geverft

Van de week aan het verven geweest met voedingsmiddelenkleurstof. Wat een kleuren en natuurlijk moest daarna gekaart worden. Gelukkig kan ik dan de kaardemolen van Mieke gebruiken, aangezien ik er zelf nog geen heb, de prijs he.

6 opmerkingen:

  1. Prachtige kleuren!Zelf heb ik het in het verleden ook gedaan met van die flesjes Jo-La maar ik weet niet meer hoe ik het gedaan heb...Kun je me het vertellen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou eerdaags wel een blog met de basisrecepten schrijven. Zodat alle geintresseerde er gebruik van kunnen maken.

      Verwijderen
  2. Fijn dat je de molen kunt lenen want het is inderdaad de prijs! En handkaarden is leuk maar niet voor een langere tijd.
    Mooi zijn de kleuren geworden.
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee handkaarden is momenteel niet echt een optie zoveel als ik nu geverft heb.

      Verwijderen
  3. Als je verft met kleurstoffen die voor voedingsmiddelen gebruikt worden kun je het ook binnen in de keuken doen..... Het weer is weer prut, buiten werken is momenteel geen optie. Ik heb pas weer verf van Wilton gekocht. Het bevalt me prima. Heb veel geverfd met natuurlijk materiaal, maar daar zijn toch altijd beitsmiddelen voor nodig en die zijn niet altijd even milieu vriendelijk.
    Jouw geverfde wol ziet er mooi uit. Blauw is altijd een fijne kleur. Ja, een kaardemolen is eigenlijk wel nodig om een mooie gekleurde batt te maken. Ik heb heel wat 'rolletjes' gedraaid met mijn kleinzoon. Groeten van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben niet zo merk vast, ik koop de voedingsmiddelkleurstof als het bijna op is of als ik ze voor leuke prijs zie. Vooral de soorten bij de indonesische toko of surinaamse zijn vrij goedkoop. Onder de euro per flesje van 30 ml. En een toko in almere verkoopt ook kool aid per pot van 500 gram daar ook wel veel meegeverft. Maar als je de basis kleuren rood, geel en blauw heb kan je eigenlijk wel alle kleuren zelf mengen. Alleen nadeel vind ik dat je van losse wol vaak niet genoeg wol voor groot project in 1 keer kan kleuren en dan zie je toch kleurverschil. Daarom leg ik nu ook wel uit elke pan een handje op de kaarde molen zodat ze gemeleerd toch bijna zelfde worden.

      Verwijderen